I det fynske folks tjeneste

Hammerdum annonce

01:45

1 af 2

Spar Nord beklager nu "tanketorsk". Havbiologer fra hele Danmark er rasende på Spar Nord. Banken har brugt en truet hammerhaj i en annoncekampagne.

Søren Larsen er havbiolog i Kerteminde. Han er en af de havbiologer, der overhovedet ikke kan se humoren i annoncen. Det skriver TV 2/NORD.

- Det gør helt ondt i mig at se så forkvaklet holdning til vores undervandsnatur. De kunne ligeså godt stå med en død panda eller bjerggorilla over nakken på det billede, siger Søren Larsen.

Annoncen omhandler Spar Nords samarbejde med Aalborg virksomheden Tomex, der handler med fødevarer. Virksomheden havde ikke nogen fødevarer på kontoret, da billedet skulle tages og derfor fandt de på at bruge en hammerhaj i glasfiber, der tilfældigvis hang i virksomhedens kantine. Vrede havbiologer fra hele landet har klaget til Spar Nord, og banken erkender nu at annoncens budskab er gået helt i fisk.

- Set i bakspejlet, så kan vi godt se at det her ikke er smart. Der har været folk, der har kunnet fortolke budskabet iden her annonce i en noget andet retning, end vi havde forestillet os, forklarer Ole Madsen, der er
kommunikationsdirektør i Spar Nord.

Ved du noget? Så send os et tip