I det fynske folks tjeneste

Håndboldforbund takkede nej til hjælp

Forældene til børn i TPI føler sig ladt i stikken af klubben

1 af 2

Forældrene til børn i den verserende sag om seksuelle overgreb i TPI idrætsforening føler sig svigtet af klubben. Nu viser det sig, at Fyns Håndboldforbund fik tilbudt eksperthjælp til at håndtere sagen, men forbundet takkede nej.

Da sagen om de seksuelle overgreb i håndboldafdelingen kom frem i marts indkaldte TPI til et forældremøde. Men siden da har forældrene intet hørt fra klubben.

- Jeg føler at vi er blevet ladt i stikken, siger Lisette Brandt, der er mor til en af de børn, der var i kontakt med den anholdte mand.

Jan Darfelt fra Danmarks Idrætsforbund er vant til at håndtere sager om sexmisbrug. Han mener, at klubben har undervurderet forældrenes behov for information og hjælp.

- Klubben har været uopmærksom på at der har været et stort behov for samtaler og for at få talt sagen igennem har været til stede hos forældrene, siger Jan Darfelt, der er specialkonsulent i DIF.

Jan Darfeldt tilbød at stille sin ekspertice til rådighed, men Fynsk Håndbold Forbund takkede nej.

- Administrationen sagde, at de har styr på det, og at de vil kontakte mig, hvis der er behov for det, lyder det fra Jan Darfelt.

Først da TV 2/FYN gik ind i sagen, kontakte Fynsk Håndbold Forbund klubben, og nu er forældrene blevet tilbudt yderligere hjælp til at bearbejde sagen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.