Brosten bliver til asfalt: Handelsgade skal snart asfalteres

Overgade i det centrale Odense skal midlertidigt være dækket af asfalt. Arbejdet begynder mandag den 22. oktober. Det betyder også ændringer for bilister.

Mandag den 22. oktober skal Overgade i det centrale Odense asfalteres midlertidigt. Det sker som følge af byggeriet midtbyen. Det oplyser bygherren Fra gade til by og Odense Kommune

Den brostensbelagte vej skal ifølge kommunen kunne håndtere lastbiler og andre tunge køretøjer, der skal køre til og fra byggepladsen i Odense midtby. Derfor lægger man asfalt ovenpå brostenene. 

Det er ikke alle brosten i Overgade, som bliver dækket af asfalt. Ifølge Odense Kommune går fortov, cykelsti og parkeringslommer fri af den sorte masse. 

Asfaltering generer bilister

Når arbejdet med asfalteringen af Overgade begynder den 22. oktober vil bilister ikke have mulighed for at køre på vejen. Fodgængere og cykelister kan fortsat færdes i gaden. 

I forbindelse med spærringen af Overgade vil det dog være muligt at navigere området via Nedergade, hvis ensretning midlertidigt ophæves. Derfor kan bilister og andre trafikanter som noget nyt kører i begge retninger på den strækning. 

Brostene på Overgade kommer igen til syne i løbet af 2020, når asfalten bliver fjernet fra vejbanen. Det sker når byggeriet af letbanen efter planen er afsluttet. Ifølge Fra gade til by sikrer en membran, at brostene ikke tager skade af den midlertidige asfaltering.

Bilister kan allerede om aftenen den 22. oktober vende tilbage til Overgade. Her er vejen efter planen igen klar til at håndtere biler - nu med hjælp af asfalt. 

Hvis du er i tvivl om, hvordan du kan komme rundt i Odense, når asfalteringen finder sted, så kan du planlægge din rute på Odense Kommunes hjemmeside "Odense Rundt"

Kan du ikke se kortet, så klik her

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Oversigt

    Oversigt