I det fynske folks tjeneste

Handicappede flyttet på Odense Stadion

Kørestolsbrugere blev under søndagens kamp mellem OB og Brøndby på Odense Stadion flyttet fra handicapafsnittet, fordi fotograferne fra TV3's program Onside skulle stå i tørvejr.

OB's handicappede fans blev flyttet fra handicapafsnittet under søndagens topkamp på Odense Stadion.

Det fortæller Jane Knudsen fra Ullerslev, der selv bruger en el-scooter.
Hun overværede i stedet kampen fra en plads foran VIP-loungen, og selv om det lyder som en udemærket plads, så betød det, at hun måtte sidde på en metalbøjle i sin el-scooter for overhovedet at kunne se noget.

Kaffe som kompensation

Der var omkring 15 kørestolsbrugere til stede under kampen, og de der ikke havde en hjælper med måtte benytte OB's serviceguider for at komme på toilettet og for at kunne købe noget i pausen.

Som kompensation fik de handicappede OB-fans kaffe eller cacao.

Kommunikationschef i Odense Sport & Event, Peter Hørlüch beklager, at de handicappede har haft en dårlig oplevelse, men forklarer, at TV3 ikke kunne producere kampen fra sin sædvanlige plads, fordi det blæste utrolig meget, da de skulle stille udstyret op om formiddagen.

- Der er tale om en force majeure situation, og en enkeltstående begivenhed. OB ønsker, der skal være gode forhold for handicappede, siger Peter Hørlüch til TV 2/Fyn.

Dårligere forhold for handicappede

Jane Knudsen er dog ikke kun utilfreds med situationen søndag, men generelt med forholdene for de handicappede på Odense Stadion.

- Efter de byggede den nye tribune er det kun blevet dårligere. For eksempel er rampen op til handicapafsnittet så stejl, at jeg ikke tør køre op alene. Jeg har været ved at vælte bagover, fortæller Jane Knudsen.

Hver gang, der er regnvejr eller frostvejr, bliver rampen lukket, og så skal kørestolsbrugerne vente i kø ved elevatoren.

- Og så brokker VIP-guiderne sig, fordi de skal bruge elevatoren, når de skal frem og tilbage med tæpper og andre ting, siger den trofaste OB-fan, der har årskort til OB's kampe.

Men i følge Idrætsparkleder Søren Damgaaard er rampen kun beregnet som nødudgang. Det er elevatoren, som er hovedadgangsvej, fortæller han til TV 2/Fyn.

Danmarks bedste til handicappede

Jane Knudsen kommer en time før kampen hver gang, fordi hun ellers ikke kan være sikker på at komme til at se ordentligt

Som en lille krølle på kritikken fortæller Jane Knudsen, at Odense Stadion sidste år blev kåret til det mest handicapvenlige stadion i Danmark.

- Jeg ved ikke, hvem der har stået for kåringen, men os der bruger pladserne er i hvert fald ikke blevet spurgt.

Men det kan Søren Damgaard forklare.

- Vi havde sidste år besøg af Folketingets Ombudsmand og en delegation af handicappede, og de fremhævede Odense Stadion som et mønstereksempel for handicappede, fortæller han.

Der var kun små problemer omkring skiltning, som efterfølgende blev ændret.