Handicappede i Odense demonstrerer imod besparelser

Handicaporganisationen LEV forventer massivt fremmøde, når de arrangerer en demonstration fredag eftermiddag i protest mod Odense Kommunes besparelser på handicapområdet.

Kommunens spareplan går ud på, at flere udviklingshæmmede i højere grad skal gøres i stand til at klare sig selv mest muligt - kaldet optimering.

Det vil gøre det muligt at undvære omkring 34 medarbejdere på handicapområdet, uden at borgerne mærker det som forringelser.

Men det mener LEV er urealistisk, og i følge organisationens formand, Ib Poulsen, har forvaltningen ikke hidtil formået at leve op til de mål, som der er budgetteret med i 2016.

- Som organisation vil vi stille spørgsmålet, om det er en politisk bevidst strategi at spare og optimere for at dække over reelle besparelser ved at kalde det optimering, skriver Ib Poulsen i en pressemeddelelse.

Derfor arrangerer LEV en stor demonstration fredag klokken 15.00 på Gråbrødre Plads i Odense, hvor der vil være taler og musik.

Parolen for demonstrationen er: Der vil blive sagt nej til besparelser og ja til at livskvalitet og værdighed sættes over økonomi.

Omkring 200 handicappede, pårørende og medarbejdere ved kommunen deltog, da der var demonstration imod spareplanerne i juni.

 

Her kan du se en reportage fra demonstrationen

 

Interview med formanden for LEV Odense, Ib Poulsen, fra torsdag

 

Oversigt

    Oversigt