Håndslag: Sager om førtidspension skal behandles bedre

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget i Assens drøftede i går kommunens behandling af sager om førtidspension. Det sker på baggrund af en række historier, som TV 2/Fyn har bragt i løbet af sommeren.

Det er blevet alt for svært at få førtidspension. Sådan har kritikken lydt i de indslag, vi har bragt på TV 2/Fyn henover sommeren. Her har en række fynboer - blandt andet i Assens - fortalt, hvordan de tvinges til at arbejde på trods af, at både læger og andre eksperter på området har konstateret, at deres sygdomme og smerter er kroniske og i nogle tilfælde så slemme, at de kun kan arbejde helt ned til otte minutter om ugen. Men alligevel kan de ikke få tilkendt førtidspension.

Det har fået politikerne i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget i Assens til at bede om en redegørelse på området.

- Jeg vil gerne have svar på, hvor hårdt eller hvor blidt vi spænder buen i forhold til lovgivningen, sagde Charlotte Vincent Petersen inden mødet mandag eftermiddag og blev suppleret af Jens Henrik Thulesen Dahl:

- Vi må diskutere, om tilgangen til sagsbehandlingerne skal justeres.

Men ifølge formande for udvalget, Dan Gørtz, er det ikke nok, at emnet bare tages op i kommunen.

- Nu hvor sommeren er ovre, vil jeg gerne appellere til, at politikerne på Christiansborg træder i karakter. For jeg tror ikke, at Beskæftigelsesministeren er klar over, hvor langt elastikken trækkes i disse sager.

Efter tre kvarters diskussion af punktet på dagens møde var det en flok enige politikere, der godtog forvaltningens redegørelse.

- Vores administration har stor fokus på at drage sig erfaringer, så man kan lære af de dårlige hændelser, sagde Dan Gørtz efter mødet. Mere klar i mælet var dog Dansk Folkepartis Jens Henrik Thulesen Dahl:

- Der har været nogle sager, hvor tingene skulle have været gjort både bedre og anderledes. Så det skal vi alle sammen lære af, og det har vi givet hinanden håndslag på i dag.

I følge Charlotte Vincent kræver en optimal løsning af problemet dog flere ressourcer, og derfor lægger udvalget nu op til nye budgetforhandlinger i kommunen.

Oversigt

    Oversigt