I det fynske folks tjeneste

Hans Andersen skuffet over lydpottesag

Hans Andersen er glad for, at han og speedwaykollegerne slipper for at køre med de nye lyddæmpere. Men han er træt af, at det skulle tage så lang tid at få ret.

Holdkaptajn Hans Andersen måtte true med at boykotte VM, hvis ikke det internationale motorsportsforbund droppede kravet om nye støddæmpere.

Danmark stiller med det bedst mulige landshold, når der senere på måneden køres hold-VM i speedway. Men det holdt hårdt, for flere kørere truede med boykot af arrangementet, fordi det internationale motorsportsforbund FIM krævede en ny type lyddæmper indført, som kørerne anser for at være farlig.

Onsdag frafaldt FIM imidlertid kravet, og dermed er roen genoprettet indtil videre i sporten. Alligevel giver Danmarks kaptajn Hans Andersen kun udtryk for behersket glæde over kørernes sejr.

- Det er fint nok, det er jo det, vi har prøvet at få gennemført hele sæsonen. Men det er da lidt skuffende, at vi skal så langt ud og må true med boykot af hold-VM, før der sker noget, siger Hans Andersen, som siger, at kørerne forgæves har prøvet at komme i dialog flere gange uden held, inden truslen om boykot blev luftet.

Han mener, at der generelt bliver truffet alt for mange skrivebordsbeslutninger i speedwaysporten.

- Der er alt for meget politik i det. Det drejer sig mere om folk, der ikke har lyst til at tabe ansigt. Det er åbenbart vigtigere end sporten og os kørere, siger Andersen, som mener, at lyddæmpersagen er et godt eksempel på det.

Han mener, at beslutningen blev hastet alt for hurtigt igennem.

- Lyddæmperne var slet ikke testet igennem, da vi fik besked om at køre med dem. I alle andre sportsgrene testet man først tingene, før man indfører dem, men sådan er det åbenbart ikke i vores sportsgren, siger han.