Har du ikke sikret dit hus endnu? Sådan gør du

Bor du i risikozonen, er det en rigtig god idé at sikre dit hus imod oversvømmelser. Selv om du er sent ude, kan du nå det endnu.

Det er ved at være sidste udkald, hvis du skal sikre dit hus mod stormfloden, der rammer Fyn onsdag aften.

Jan Crone Foster kalder stormfloden for sin ”olympiske lege” på grund af massiv interesse og travlhed. Han giver gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du endnu ikke har fået sikret dit hus mod oversvømmelser.

- Hvis du står her og nu og ikke har noget som helst, skal man gå ned i sine køkkenskuffer og begynde at hive alle de plastikposer op, man har. Gå ud i haven. Grav noget jord i poserne. Fyld dem med jord. Det er lige meget hvad. Det skal bare veje noget. Jo mere vandtæt, jo bedre, siger Jan Crone Foster, der ejer Stormflodssikring i Svendborg.

Sådan skal du gøre med toilettet

Derudover er det en god idé at lægge plastik op af dørene og så lægge sandsække op af dem.

I toilettet og gulvafløb skal man stikke en klud eller et håndklæde i og så lægge sandsække over det, så vandet ikke kommer op gennem afløbene.

 

- Selv om du stopper vandet ved facaden, og der står en halv meter vand udenfor, bobler det op indvendigt i bygningen, siger Jan Crone Foster.

Beredskabmyndighederne arbejder på at sikre Lunderborg, Svendborg, Assens og Faaborg mod oversvømmelse, fortæller Fyns Politi.

Oversigt

    Oversigt