Flinke långivere: Har lettet Jensens Bøfhus for 200 millioner kroner

For første gang i nyere tid har Jensens Bøfhus positiv egenkapital. Driften er dog fortsat negativ.

Jensens Bøfhus er klar til en helt ny start.

Det sker efter, at kædens bankforbindelse, svenske SEB Bank, har eftergivet godt 130 millioner kroner i gæld til den fynske bøfkæde.

Samtidig har kædens nye ejere, en række fynske rigmænd, indvilget i at eftergive lån på 45 millioner kroner og lade pengene indgå som egenkapital.

De har desuden indskudt yderligere 20 millioner kroner i marts i år, så koncernen Jensen's Food Group, nu lige nøjagtig har positiv egenkapital - formue.

Det fremgår af koncernens 2018-regnskab, der netop er offentliggjort.

De nye ejere, der har taget over efter stifteren Palle Skov Jensen, er den kendte robot-investor Enrico Krog Iversen, Georg Gundersen fra tobaks-dynastiet Orlik, Middelfart-erhvervsmanden Torben Østergaard Nielsen, Orifarm-ejer Hans Bøgh-Sørensen, advokat Jørn Bonnesen, Steen Haustrup fra Plus Pack og de knap så kendte René Søgaard Larsen og Jørgen Lindegaard Hjorth.

Årets overskud før skat blev på knap 56 millioner kroner - en forbedring på 107 millioner kroner.

Overskuddet er dog godt hjulpet på vej af gældseftergivelsen og en halvering af engangsudgifter og nedskrivninger på 47 millioner kroner - blandt andet som følge af lukning af seks ikke overskudsgivende restauranter.

Lukningerne smitter af på omsætningen i kæden, der faldt fra 571 til 481 millioner kroner.

2018 bød fortsat på store udfordringer med at få driften til at hænge sammen.

Faktisk gav driften et minus på 63 millioner kroner, hvilket dog var markant bedre end i 2017, hvor underskuddet var på 138 millioner kroner.

Jensens Bøfhus har i hvert år 3 millioner kunder som gæster på deres restauranter, som der er 23 tilbage af i Danmark, 8 i Sverige og 2 i Norge.

Kæden ansatte sidste år Anders Nikolaisen som administrerende direktør, og han skal bl.a. indfri ambitionen om, at kæden i år leverer et overskud på 4-8 millioner kroner.

Det skal ske ved en bedre indtjening, større gæsteoplevelser og en bedre branding af kæden.

Desuden satser koncernen på en produktion af 12 nye fjerkræ- og kødprodukter fra fødevarefabrikken i Struer, der ellers var lukningstruet.

Der er investeret fem millioner kroner i anskaffelsen af et nyt sous-vide anlæg, der bruges til langtidstilberedning af kød.

I årets tre første måneder er kæden foran budget, oplyses det i regnskabet.

Kædens bankforbindelse har forlænget sine aftaler med koncernen frem til udgangen af 2021.

 

 

Oversigt

    Oversigt