I det fynske folks tjeneste

Hård dom til dødsbilist

Den 19-årige spritbilist fra Vissenbjerg, der tidligere på året kørte over for rødt i Odense og var skyld i, at en ung mand døde, skal undvære sit kørekort i otte år. Se interview med den dræbtes bror, Joakim Roca-Eriksen

Han skal i fængsel et år og tre måneder

Den 19-årige spritbilist fra Vissenbjerg, der tidligere på året kørte over for rødt i Odense og var skyld i, at en ung mand døde, skal undvære sit kørekort i otte år.

Den 19-årige bilist forsøgte 20. januar at stikke af fra politiet gennem Odense Centrum. På Vestre Stationsvej kørte den spirituspåvirkede bilist over for rødt og påkørte en tværgående bil. Den brød i brand, og den 22-årige uskyldige fører omkom i flammerne.

Retten i Odense idømte fredag middag den 19-årige et år og tre måneders ubetinget fængsel samt frakendelse af kørekortet i otte år. Dommen på et år og tre måneder er hårdere end i lignende sager. Dommeren har vurderet, at den 19-åriges kørsel var så grov, at det var en skærpende omstændighed.

Anklageren var tilfreds med dommen, det samme var den dræbtes familie. Den 19-årige udbad sig betænkningstid med hensyn til, om han vil anke dommen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.