Hård kritik af sprogtest i Odense

Ny analyse retter skarp kritik af sprogtest, som Odense kommune har udviklet til de to-sprogede børn i kommunen.

Odense har udviklet sprogvurderings-materialet "På spring til dansk", som udelukkende anvendes internt i kommunen.

Odense Kommune har godt 1100 tosprogede børn mellem 3 og 6 år. Deres sprog vurderes i dag senest tre måneder efter, at det er begyndt i børnehave og vurderes igen mindst en gang om året. Vurderingerne foregår ved hjælp af "På spring til dansk".

Helle Wissendorff Larsen der er børnehaveklasseleder på Abildgårdskolen, Odense har lavet analysen samme med Helle Lykke Nielsen, der er lektor på Center for Mellemøststudier ved SDU.

- Materialet er ikke blot usammenhængende, men indeholder også fejl og mangler, der gør det vanskelige at bruge i praksis. Og de handleplaner, der var lavet for børnene, var ofte direkte ubrugelige i det konkrete arbejde med børnenes sprog, skriver de i analysen.

- Man kan også ærgre sig over, at der spilles ressourcer på at udarbejde materiale, som har problemer med de faglige standarder, så pædagoger, der ellers kunne bruge deres tid på at være sammen med børnene, nu skal sidde inde på kontoret og udfylde skemaer og handleplaner, som på flere punkter er problematisk.

Se mere på TV 2/FYN kl 19.30

Oversigt

    Oversigt