I det fynske folks tjeneste

Hårdere vilkår for indsatte rockere

Mere orden og disciplin - det er formålet med en ny stramning af rockernes afsoningsforhold i Nyborg Statsfængsel. De 20 enheder rockerne nu befinder sig i, skæres ned til det halve for bedre at kunne holde øje med dem. Det sker i forbindelse med et nyt initiativ fra Justitsminister Lene Espersen.

-

Mere orden og disciplin - det er formålet med en ny stramning af rockernes afsoningsforhold i Nyborg Statsfængsel. De 20 enheder rockerne nu befinder sig i skæres ned til det halve for bedre at kunne holde øje med dem. Det sker i forbindelse med et nyt initiativ fra Justitsminister Lene Espersen.

Det nye initiativ indebærer stramninger i flere danske fængsler. Det skal sikre, at der fremover kommer til at gælde mere håndfaste og ensartede regler for rockere og andre negativt stærke indsatte over hele landet.

- I den senere tid har vi set eksempler på, at rockere og andre negativt stærke indsatte er blevet stadigt vanskeligere at håndtere i fængslerne. Med disse tiltag ønsker Regeringen derfor at sende det signal, at det er de ansatte og ikke de indsatte, der bestemmer i fængslerne, siger Justitsminister Lene Espersen.

Initiativet kommer i forlængelse af den aftale om oprettelse af 25 særligt sikrede pladser i Politigårdens Fængsel, som regeringen og Dansk Folkeparti indgik i marts måned. Disse pladser forventes klar til september.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.