Haris Cehic får én chance til

Knivsagen mod Haris Cehic fra Middelfart kommer for Højesteret. Det har Procesbevillingsnævnet fredag afgjort - og det glæder den 19-årige fynbo.

Haris Cehic blev tidligere på måneden idømt syv dages fængsel for overtrædelse af våbenloven, fordi han i sin bil havde to små hobbyknive. Men nu får han i Højesteret endnu en mulighed for at få afprøvet sin sag, efter at byretten først havde idømt ham en bøde, hvorefter han i landsretten fik en ubetinget fængselsdom.

- Det er jeg meget glad for. Jeg er overrasket over, at sagen kommer så langt, for jeg havde hørt, at det var svært at få en sag for Højesteret. Det er dejligt, at der sidder nogle fornuftige mennesker i Procesbevillingsnævnet, siger Haris Cehic til TV2/FYN.

Sagen begyndte, da han skulle hente en kammerat ved Diskotek Buddy Holly i Middelfart. Politiet, der blev kaldt til stedet på grund af en sag om trusler og vold, foretog et tjek i hans bil og fandt her hobbyknivene, som han nogle dage forinden havde lagt i bilen - og siden glemt alt om. Knivene bruger han i forbindelse med sit arbejde på en tankstation, hvor han skærer papkasser op.

Politiet sigtede Haris Cehic for overtrædelse af våbenloven. I byretten fik Haris Cehic en bøde på 3000 kroner. Statsadvokaten ankede siden dommen til landsretten. Her blev den unge fynbo idømt syv dages ubetinget fængsel.

Flere politikere har siden været fremme og betegne våbenloven som meget streng.

Oversigt

    Oversigt