Harry Potter fortryllede Odense

10.000 Harry Potter-fans fyldte Odenses gader i efterårsferien under Centralbibliotekets magiske festival.

Den tilbagevendende festival begyndte i røg og damp fra Perron 9 3/4, da et fyldt veterantog afgik torsdag den 15. oktober.

Det er 13. gang, at Odense Centralbibliotek afholder denne festival for tusindvis af magikere og mugglere.

Der var aktiviteter for enhver smag under festivalen. 5000 lagde vejen forbi Brandts 13s udstilling, 2400 koncertgæster i Odense Koncerthus, 1000 koste bundet i Eventyrhaven, 1600 sæt ører, der lyttede til fortællinger i Klosterkirker, 4000 udleverede tryllestave og et virvar af mugglere og magikere i den oppyntede Vintapperstræde.

- Vores mål med festivalen er at få børnene - og alle andre - til at skabe, digte og skrive. Vi skal sætte fantasien i omdrejninger, og vi hører fra deltagerne, at det er lykkedes til fulde. Når vi tilmed kan glæde os over, at Odense Centralbibliotek har medvirket til at skabe liv og stemning i byen, er det svært at få armene ned, siger Jane Jegind, By- og kulturrådmand.

Det var dog ikke kun odenseanere, der var trukket i troldmands-kostumet.

En stor del af deltagerne kom nemlig fra Sjælland og Jylland. Der var desuden også norske troldmænd, der havde fundet vej til Odense. Det er ikke redaktionen bekendt, om de kom dertil i flyvende biler eller på flyvende koste.

Oversigt

    Oversigt