Hashklubber lukkes på stribe

Fyns Politi lukker i dag fire hashklubber i Odense. Forhåbningen er, at det vil stresse miljøet, når man skal ud at finde fire nye adresser at sælge hash fra, i stedet for én.

Når Fyns Politi i dag rykker ud for at lukke fire hasklubber, sker det ikke med bål og brand og hashhandlere, der bliver lagt i håndjern.

Politiet fortæller sælgeren, at han ikke længere må sælge hash fra den ejendom, han sælger fra.

- Der sker en ganske almindelig forkyndelse, hvor sælgeren har mulighed for at forklare sig, og han kan også klage eller klage senere, hvis han ønsker det, siger vicepolitikommissær Kim Dyhr Laursen.

At fire steder lukkes på én gang skyldes den efterforskning, der er gåret forud for lukningen, men det er første gang at fire kluber lukker samtidig, så forhåbentlig vil det stresse hashmiljøet lidt.

- Det bliver formentlig en sidegevinst, at de nu skal finde fire nye adresser i stedet for én, siger Kim Dyhr Laursen.

De fire hashklubber, der i dag bliver lukket, ligger på Stokrosevej, Toftevej, Filosofhaven og i Skt. Jørgensgade.

Åbner igen

Politiet kender sælgerne i forvejen, og selvom de mange lukninger er en større offensiv mod hashmiljøet, så har de formentlig ikke nogen langsigtet effekt på hashsalget i Odense.

- Vi har før oplevet efter en lukning, at sælgerne sætter et skilt op på døren, hvor de fortæller deres kunder, hvor de skal gå hen for at købe hash, og det kan vi ikke gøre noget ved, for så skal vi efterforske det nye sted, observere; hele møllen forfra igen, fortæller Kim Dyhr Laursen.

Problemet med lovgivningen er, at forbuddet følger adressen og ikke den eller de personer, der bor i lejligheden.

- Hvis vi skal kunne bremse hashsalget mere effektivt, skulle forbuddet gælde manden, i stedet for adressen, siger Kim Dyhr Laursen.

Her ligger de fire hasklubber

Vis Politi lukker fire hashklubber på et større kort

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Oversigt

    Oversigt