Hashmisbrug blandt unge indvandrere løbet løbsk

Hashmisbrug udgør et betydeligt problem i nogle af landets største indvandrermiljøer, viser rapport, der blandt andet bygger på oplysninger fra Vollsmose.

Rapporten Konflikter i boligområder er offentliggjort af Statens Byggeforskningsinstitut ved Aalborg Universitet, skriver Kristeligt
Dagblad.

Heri fortæller en række lokalbetjente og områdeledere fra Gellerupparken ved Århus, Vollsmose ved Odense og AKB Lundtoftegade på Nørrebro i København, at forekomsten og brugen af hash er det største problem i deres boligområde.

Hashmisbruget blandt indvandrere har været i kraftig vækst de seneste år, bekræfter Jacob Als Thomsen, direktør i Als Reseach, der netop har afsluttet et tre-årigt forskningsprojekt om misbrug blandt etniske minoriteter.

Tendensen ses også på gadeplan af misbrugsekspert Khaled Miari fra Vollsmose, der har konstateret "et boom" af drenge med irakisk baggrund i hashmiljøerne.

- Det ligner en gentagelse af de misbrugsproblemer, som vi har set blandt palæstinensiske efterkommere, og som stadig udgør et stort samfundsproblem. Det er en meget bekymrende udvikling, siger Khaled Miari.

Hægtes af samfundet

Khaled Miari har i 10 år arbejdet med misbrugsproblemer blandt etniske minoriteter flere steder i landet og nu er ansat som misbrugskonsulent i
Odense Kommune.

Konsekvensen af hashmisbruget er ifølge Khaled Miari, at en stor gruppe irakiske efterkommere hægtes af samfundet, inden de kommer i nærheden af uddannelse, job, parforhold og bolig.

Samfundet må styrke ind-satsen markant for at forebygge hashmisbrug blandt etniske minoriteter, hvis udviklingen skal vendes, mener han.

Indvandrerdrenge helt ned til 12-13 års alderen hænger i trappeopgange, kældre, lejligheder og biler, hvor de i mindre grupper ryger hashen.

De hårdest misbrugsramte går rundt i boligområderne med en joint i hånden og et sløret blik.

Disse drenge har ifølge Khaled Miari mistet både selvtilliden, værdigheden og troen på at kunne komme videre i samfundet.

Deres mødre har tabt kontrollen og føler sig underlegne og uden argumenter i diskussionerne.

- Mødrene skriger efter hjælp til at styre deres sønner, siger Khaled
Miari og fortæller, at mødrene typisk henvender sig efter problemer med deres ældste søn og nu håber at få redskaber til at holde deres yngre sønner væk fra misbrug.

Oversigt

    Oversigt