I det fynske folks tjeneste

Hate speech til debat på SDU

00:18

Video: Anders Høgh

Konference om hate speech på de sociale medier på SDU Foto: Anders Høgh

1 af 2

Omkring 20 personer fra ind- og udland var mandag samlet på SDU for at diskutere den hårde debattone, der ofte florerer på de sociale medier.

En særdeles hård debattone og mishagsytringer er blevet en stor del af dagligdagen på de sociale medier. I særdelshed på Facebook.

Mandag var eksperter fra forskellige europæiske lande inden for kommunikation og kultur samlet på Syddansk Universitet til en konference, for at diskutere hvordan man kan dæmme op for den såkaldte hate speech. 

Læs også Facebook til kamp mod fake news

- Lige så vel som man kan ønske sig, at nogle ting bliver begrænset, så kan man heller ikke ønske sig, at censuren bliver alt for omfattende. Jeg tror, man skal huske, at Facebook i strengeste forstand stadigvæk er en privat udbyder. Så hvis facebook ønsker at censurere ting, så kan man ikke sige, at det er en begrænsning af ytringsfriheden, siger Esben Nedenskov Petersen, der er lektor på Institut for Kulturvidenskab på SDU.

SDU håber, at konferencen kan blive startskuddet til et større forskningsprojekt, der skal kortlægge, hvordan vi debatterer på de sociale medier.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.