I det fynske folks tjeneste

Havørnen ruger ved Odense Fjord

01:56

Ornitologer observerer det rugende ørnepar ved Odense Fjord

For første gang i 100 år ruger havørnen nu ved Odense Fjord

1 af 4

Efter 100 års fravær er havørnen nu vendt tilbage til Odense Fjord som ynglefugl. Det er observatører fra Dansk Ornitologisk Forening, der har gjort den opsigtsvækkende opdagelse.

Observatørerne har fulgt Europas største rovfugl i Odense Fjord gennem fire måneder.

Ørnene har gennem vintermånederne etableret sig i en rede på øen Leammer, som er den største ø i det jagtfri kerneområde i Egensedybet.

Hunnen har for en uges tid siden lagt sig til at ruge i reden, hvilket tyder på at der er lagt æg, og om alt går vel er der havørneunger i reden i starten af maj for første gang i Odense Fjord i 100 år, meddeler Dansk Ornitologisk Forenings Fynsafdeling.

Kan ses fra fastlandet

Havørnen er Europas største rovfugl og har et vingefang på op til 2,40 meter. Fuglene har hvid hale, lyst hoved og gult næb, mens ungfuglene er mere jævnt mørkebrune.

Ornitolisk Forening oplyser, at ørnenes rede kan observeres fra Pumpestationen ved Fjordmarken, fra Otterup Lystbådehavn eller fra Hofmansgaves park.

Ornitologerne advarer samtidig meget kraftigt mod at forsøge at opsøge ørnene på øen. Eventuelt besøgende omkring vandet ved Leammer risikerer at skræmme ørnene væk og dermed ødelægge havørnens første rede i 100 år ved Odense Fjord.

Her ruger havørnen

Vis stort kort

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.