H.C. Andersen-billedbog på nettet

På Odense Bys Museers hjemmeside www.odmus.dk er der nu udgivet en af de billedbøger, H.C. Andersen yndede at lave til sine venners børn. Der er nærmere bestemt tale om den sidste billedbog, digteren lavede.

-

På Odense Bys Museers hjemmeside www.odmus.dk er der nu udgivet en af de billedbøger, H.C. Andersen yndede at lave til sine venners børn. Der er nærmere bestemt tale om den sidste billedbog, digteren lavede.

Den blev til i begyndelsen af maj 1874 - en periode hvor Andersen også arbejde på sit store skærmbræt og på digtet \"Oldingen\". Den 9. maj skriver han i dagbogen:  

- Jeg har i de sidste Dage lavet en Billedbog til lille Charlotte Melchior, meest paaklistrede kouleurte Billeder og skrevet Vers ved hvert. Bogen sendes til hende i Dag.  

Den sidste del af sit liv var digteren stærkt knyttet til familien Melchior og færdedes meget på landstedet \"Rolighed\" (ved det nuværende Gl. Kalkbrænderivej på Østerbro i København) hos Dorothea og Moritz G. Melchior.

Lille Charlotte (født i 1871) var datter af Moritz\' bror, Israel Berendt Melchior, der blandt andet var flittig amatørfotograf og lavede en lang række af de fotografiske portrætter af H.C. Andersen, vi kender i dag.

Billedet af Charlotte Melchior og H.C. Andersen er en fotografisk montage konstrueret i 1875. (Det oprindelige fotografi af H.C. Andersen er fra 1868, hvor Charlotte altså endnu ikke var født).  

Udgivelsen af Charlotte Melchiors billedbog er del af en længere række af udgivelser til belysning af H.C. Andersens liv og virke i anledning af 200-års dagen i 2005.

Oversigt

    Oversigt