I det fynske folks tjeneste

H.C. Andersen del af regeringens turismefremstød

Den fynske eventyrdigter får en fremtrædende rolle i regeringens nye fremstød for at tiltrække flere turister til Danmark. Et samarbejde mellem staten, København og Odense skal lokke pengestærke russere og kinesere til København og Odense.

Den nye Vækstplan for dansk turisme blev mandag formiddag fremlagt af erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen på et pressemøde i København. Planen for et turismefremstød skal bringe danske turisme ud stagnationen, og lokke flere turister til Danmark.

En del af det nye turismefremstød bliver en statslig satsning på den fynske eventyrdigter H.C. Andersen. Blandt andet skal der oprettes et særligt besøgscenter ved Den Lille Havfrue i København, der fortæller om H.C. Andersen og hans fødeby Odense.

- Det er fremragende, og dejligt at staten nu går ind i markedsføringen af vores stærkeste turistbrand i hele landet, siger chefen for Odense Bys Museer, Torben Grøngaard Jeppesen.

Som en del af turistfremstødet bliver der etableret et helt nyt samarbejde mellem Erhvervs- og Vækstministeriet, Københavns Kommune og Odense Kommune. Formålet er især at tiltrække turister fra Rusland og Kina, som er de turister, der ligger flest penge per døgn.

- Vi må erkende at langfartsturister først og fremmest kommer til København, og derfor er det rigtigt godt at vi nu får et officielt samarbejde mellem de to kommuner og staten om at få flere turister til Odense og videre ud i landet, siger museumschefen.

I 2018 åbner et helt nyt Eventyrhus i Odense, og dette hus får en fremtrædende rolle i forsøget på at skaffe flere turister til Fyn.

- Det er umuligt at sige, hvad dette tiltag vil betyde. Men et samarbejde og en satsning på H.C. Andersen er en forudsætning for at øge turistindtægterne i hele landet og i Odense. Nu bliver H.C. Andersen en del af markedsføringen for både Visit Denmark og Wonderful Copenhagen, og det kommer vi også til at mærke i Odense, siger Torben Grøngaard Jeppesen.

I første omgang har regeringen dog ikke afsat penge til turismefremstødet, men i følge Vækstplanen vil overnatningsteder skulle betale mindre i moms og samtidig skala visum og indrejsereglerne for turister lettes. Samtidig vil regeringen styrke samarbejde om turisme mellem staten, regionerne og kommunerne i en hel ny organisation.

Sidste år besøgte 5.000 kinesere H.C. Andersens Hus.

Ved du noget? Så send os et tip