H.C. Andersen får sin version af Mozartkugler

Mozarts hjemby Salzburg er bedre til at tjene penge på det berømte bysbarn, end Odense og Fyn er til at tjene på H.C. Andersen. En af succes'erne er de velsmagende Mozartkugler, TV 2/FYN har bedt en chokolatier lave en fynsk pendant.

Faglærer Peter Rolaj fra Kold Colleges chokolatier-uddannelse har taget udfordringen op og lavet et stykke luksuskonfekt inspireret af H.C. Andersens mange rejser.

Det internationale præg viser sig ved, at der både er dansk øl, fransk og belgisk chokolade og spanske nødder i trøffelkuglerne.

Torsdag får debattørerne i Debat med Buch mulighed for at give deres bud på nye muligheder for, at Fyn kan tjene flere penge på H.C. Andersen.

Se med torsdag 19.30.

Nedenfor kan du se Peter Rolajs opskrift, men det kan blive svært at klare indkøbene, for der er mange luksusingredienser i.

Peter Rolajs opskrift

H.C. Andersen trøffelkugler

160 g Callebaut Sao Thomé 70 % chokolade

325 g. Cacao Barry Alto el Sol (Pérou) 65 % chokolade

125 g piskefløde

250 g. Øl fra Sortebro Kro (Bøgedal) koges ned til 125 g.

50 g glykose

25 g. pernod

Øllet koges ned til 125 g. og hældes over fløden og glykosen.

Chokoladen smeltes lidt og den varme fløde og øl hældes over.

Det hele blendes til det er blankt.

Pernod tilsættes chokoladeblandingen og blendes blankt.

Sprøjtes ud i små toppe på 3-4 gram og står ca. 2 timer.

Toppene samles to og to, dyppes i tempereret chokolade og rulles i sukkerristede mandler og pistacienødder.

Oversigt

    Oversigt