H.C. Andersen-museet: Som en magnet for kinesiske turister

Eventyrdigterens museum er blevet en must-see attraktion for kinesiske turister. Antallet af kinesiske turister, der besøger museet er mere end fordoblet fra 2013 til i dag.

For få år siden var kun få håndfulde af gæsterne kinesere og primært særligt indbudte VIP-gæster. I dag er hver syvende besøgende i H.C Andersens Hus fra Asien. Museet er gået fra 3845 besøgende i 2013 til 10.000 besøgende i år.

- Det er noget af en vækst, må man sige. Og det betyder også, at flere og flere kinesere får øjnene op for, at H.C. Andersens hjemby det er Odense, og dermed også at vi får flere forbi, siger Jane Jegind, Rådmand, Venstre.

En af de mange kinesiske turister, der lige nu besøger H.C. Andersen Museet er Wang Haili.

- Det er meget interessant, og jeg nyder det, fortæller den unge turist fra Kina.

Ifølge Visit Denmark var der sidste år knapt 3000 kinesiske overnatninger på Fyn. Ifølge Udvikling Fyn betyder de 10.000 gæster en omsætning for Fyn på mellem 10- og 12 millioner kroner, hvis man regner udfra de officielle forbrugstal.

- Når de er her, er der også en del af dem (de kinesiske turister red.), der når ned til centrum og handle lidt og bruge nogle penge. Det er alt sammen med til at give os gode indtægter, som er med til at skabe nogle flere arbejdspladser,  siger Jane Jegind, Rådmand, Venstre.

Kineserne vilde med H.C. Andersen

I Kina er Danmark først og fremmest kendt for H.C. Andersen, og hans eventyr er højt elsket. Derfor er det en meget stor oplevelse for en kineser at se, hvor forfatteren til de mange eventyr blev født, og hvor han levede. Her har Odense Bys Museers tematisering af H.C. Andersen været en succeshistorie.

Wang Haili, der har besøgt H.C. Andersen Musee,  har været i Odense en dag og skal videre til Århus. Og hun er ikke den eneste, der har det sådan. For at få de kinsesiske turister til at blive lidt længere på Fyn, skal der derfor noget bestemt til.

- Vi har gjort folk opmærsomme på, at der er andre ting, man også godt kan se. Vi har fået lavet et lille fint H.C. Andersen kort, hvor man kan komme rundt også til Egeskov for eksempel. Så vi tænker ikke bare Odense, men vi tænker hele Fyn, vi skal jo tilbyde noget, der er så attraktivt, så man er nødt til at blive hef, for man kan ikke nå det hele på én dag, siger Jane Jegind.

Den markante stigningen i antallet af kinesiske besøgende på Fyn har dermed også haft en positiv effekt for Egeskov.  . Antallet af kinesiske gæster er netop passeret 4.000 besøgende.

 Vi har store forventninger til, at det stærke arbejde i Kina Alliancen og den kommende HCA-filmproduktion til sammen vil sikre fortsat høj kinesisk vækst på Egeskov, siger  Henrik Neelmeyer, Egeskov.

Boomet er resultatet af flere års fælles fynsk satsning på det kinesiske rejsemarked med Udvikling Fyns i spidsen, som nu giver resultat. 22 aktører lige fra hoteller til attraktioner og både private og offentlige investorer er gået sammen om at danne Kina Alliancen Fyn for at tiltrække flere kinesiske turister til Fyn.

Antal af kinesiske turister, der besøger H.C. Andersens Hus, Odense

  • 2013 var der 3845
  • 2014 var der 5637
  • Og i dag indløste gæst nr 10.000 billet til digterens eget museum.

 

 

Oversigt

    Oversigt