H.C. Andersen som tegneserie

Den fynskfødte eventyrdigter er nu også en tegneseriefigur. 31. oktober udkommer et tegneserie-hæfte, hvor han er helten \"H.C. Andersen Junior\". Tegneserieforfatteren er en franskmand med bopæl i Odense.

-

Den fynskfødte eventyrdigter er nu også en tegneseriefigur. 31. oktober udkommer et tegneserie-hæfte, hvor Andersen er helten \"H.C. Andersen Junior\". Tegneserieforfatteren er en franskmand med bopæl i Odense.

\"H.C. Andersen Junior og den magiske hat\", hedder hæftet af tegneserietegneren Thierry Capezzone. I historien er Andersen barn i Odense, og får en dag en magisk hat af sin bedstefar. Med den kan han træde ind i sin egen fantasiverden, hvor han møder bl.a. snedronningen, den lille havfrue og pigen med svovlstikkerne.


HCA Junior med sin hat

Inspiration fra kvarteret
\"Alle i Danmark kender jo hans liv og historie. Jeg brændte efter at fortælle nye ting om digteren\", siger Capezzone til TV 2 /Fyn. Tegneserieforfatteren bor kun 50 meter fra det gamle H.C. Andersens-kvarter i Odense, og fik ideen ved at kigge ud af vinduet. \"Jeg tænkte på hvordan det var at være Andersen som barn her i kvarteret\", fortæller Thierry Capezzone.

 


Thierry Capezzone

Egen satsning

Hæftet bliver solgt i \"Bog & Idé\"-forretninger i hele landet, og er en økonomisk satsning fra tegneren. Han har investeret 90.000 kr. i hæftet, og udgivet de 5.000 eksemplarer på sit eget forlag, med sin egen distribution.Hvis tegneserien om den magiske hat bliver en succes, vil Thierry Capezzone lave en efterfølger til HCA-jubilæet i 2005.

Oversigt

    Oversigt