H.C. Andersens store sko skal lokke turister til Fyn

Hans Christian Andersen Trail byder på historier og fakta om de steder eventyrforfatteren igen og igen besøgte på Fyn.

Den fynske eventyrforfatter HC Andersen var ikke blot høj. Han havde også store fødder. Faktisk var hans skostørrelse 47, hvilket i hans levetid var flere numre over den gennemsnitlige mands. I et par år har man i Odense kunnet følge i forfatterens fodspor rundt i Odense. Nu går turen ud på hele Fyn. Denne gang dog uden fodaftryk klistret fast til fortove og veje. 

- Du kan følge i HC Andersens fodspor via en app og en hjemmeside, som vi har været med til at skabe. Den skal vise turisterne, at HC Andersen på Fyn er meget mere end Odense, fortæller Ane Grum-Schwensen, der er post.doc. på Syddansk Universitet og som sammen med blandt andre professor Johs. Nørgaard Frandsen fra SDU har været med til at skabe ”Hans Christian Andersen Trail”.

Foreløbigt er 17 herregårde og slotte, samt lokaliteter i Nyborg og Faaborg med i den guide, der fortæller om Andersens tilhørsforhold til Fyn.

Broholm Slot.
Broholm Slot.

På hjemmesiden www.hanschristianandersentrail.com er der lavet kort og historier, der knytter sig til lokaliteter, hvor den verdensberømte forfatter har opholdt sig.

- Dette skal blive ved med at udvikle sig. Formidlingen skal styrkes, så endnu flere får øjnene op for disse historier, siger Ane Grum-Schwensen, og bliver suppleret af John. Nørgaard Frandsen:

- Du kan gå rundt i parken på Broholm Slot eller Glorup Gods og få historien om, hvad han skrev, eller hvordan hans forhold var til stedet. 

Idéen kom fra Egeskov

Det var oprindeligt greve Michael Ahlefeldt fra Egeskov, der fødte ideen om, at turisterne burde have muligheden for at komme ud til andet og mere af Fyn. Det førte til et projekt, hvor Region Syddanmark og H.C. Andersen Fonden støttede med i alt lige knap en million kroner. Nu har app og hjemmeside i en periode været tilgængelige. 

- For nylig gik min mand en aftentur i vores have. Der mødte vi en gruppe kinesere, der havde vundet vej via app´en, fortæller Susanne Vind fra Sanderumgaard. Det er en af de herregårde, som H.C. Andersen havde tilknytning til, og som derfor er med i Hans Christian Andersen Trail. Et andet sted et Broholm Slot på Sydfyn.

- Vi har haft nogle enkelte overnattende gæster, der har booket via den hjemmeside, men det er ikke så mange endnu. Men jeg har da store forventninger til det, slår Anne Bille Brahe fast. Hun forpagter Broholm Slot og tilbyder alt fra overnatninger og fester til blandt andet konferencer.

Trods kort levetid er forventningerne til det nye tilbud store. Med til at føre ide ud i virkelighed var forretningsudvikler Anne Høyby fra Destination Fyn Klyngen. Hun siger:

- En kineser eller en litterær englænder der kommer til Odense skal kunne se, at vi har flere varer på hylderne. Dette er jo en fantastisk mulighed til at få åbnet øjnene hos turisterne for, at Fyn altså råder over 123 slotte og herregårde. 

Fra fodspor til hjulspor. I Odense kan man gå i eventyrdigterens fodspor - nu sender en app og en hjemmeside fynboer og alverdens turister ud i det fynske land. Til herregårde og slotte og historiske steder, som han besøgte på sine mange rejser.

Hent app'en - Get the app Hans Christian Andersen Trail

Download Hans Christian Andersen Trail-appen via disse links:

iPhone - link til Apple App Store
Android - link til Google Play

----------------------- o ----------------------- 

Download the Hans Christian Andersen Trail app and see Fyn through the poet’s eyes.

To download the app, go to the Apple App Store or Google Play and search for ‘Hans Christian Andersen Trail’.

You can also follow this link to Apple App Store
Follow this link to Google Play

Oversigt

    Oversigt