HCA: Bare følg str. 47

Gå i H. C. Andersens fodspor og oplev eventyrdigterens by på en ny måde. Sådan lyder oplægget til Odenses nye kultur-happening, der blev skudt i gang i tirsdag.

Her blev de første 13 af 2350 fodspor lagt i Odense by. Den 3,1 km lange ruten skal føre lokale og turister rundt til tretten autentiske H. C. Andersen-lokaliteter i byen.

Fodsporene er formet efter H.C. Andersens originale skolæster og i hans størrelse 47, så man helt konkret kan gå i H.C. Andersen fodspor.

Hvis man følger fodsporene rundt i bymidten, finder man H.C. Andersens Hus og Barndomshjem samt Børnekulturhuset Fyrtøjet. Og samtidig kommer man forbi yderligere 11 steder, som havde afgørende betydning for H.C. Andersen og hans eventyrlige forfatterskab.

- Vi er klar til et nyt Andersen-produkt, hvor det ikke bare drejer sig om et enkelt museum, men om at hele Odense er "Andersens Odense", siger Henrik Lübker, der er museumsinspektør ved Odense Bys Museer til TV 2/FYN.

Ved hvert sted findes et messingskilt med informationer om stedet. Samtidig udvikles en app med en udførlig guide til ruten, lokaliteterne og deres betydning for eventyrdigteren. Guiden "H.C. Andersens Odense" kan også fås i en trykt version i H.C. Andersens Hus.

Ruten offentliggøres første senere. Den indvies d. 24. juni.

Oversigt

    Oversigt