I det fynske folks tjeneste

HCA-fest i Odense skæres ned med to millioner kroner

Bestyrelsen for HCA-fonden besluttede mandag at skære ned på festlighederne i anledning af digterens fødselsdag i hans fødeby. Oprindelig skulle det have været en fest til fem millioner kroner; men fonden har ikke råd til at feste for mere end tre millioner kroner..

-

Bestyrelsen for HCA-fonden besluttede mandag at skære ned på festlighederne i anledning af digterens fødselsdag i hans fødeby. Oprindelig skulle det have været en fest til fem millioner kroner; men fonden har ikke råd til at feste for mere end tre millioner kroner.

Bestyrelsen afsatte mandag en halv million kroner til et afsluttende arrangement i Odense til december, som skal afrunde årets festligheder.

Det skal være folkeligt, koncentreret om Andersen og Odense. Blandt andet skal der indgå et TV-transmitteret arrangement, som endnu ikke kendes i detaljer. Desuden bliver der afholdt fakkeltog, et julemarked og andre ting, som heller ikke er på plads.

Udover den halve million fra HCA-fonden bidrager DR og andre med op mod tre millioner kroner.

Underskuddet fra åbningsfesten i Parken i april har tvunget fonden til at skære ned på festen.

Men selvom der er to millioner mindre at feste for, mener bestyrelsen at det bliver en værdig afslutning på årets fejring af H C Andersen.