I det fynske folks tjeneste

HCA-fonden afhængig af arrangøreres velvilje

Det bliver svært for HCA Fonden at spare 13 millioner kroner, skriver Ritzau - kontrakter med arrangørerne gør nemlig fonden afhængig af arrangørernes vilje.

-

Det bliver svært for HCA Fonden at spare 13 millioner kroner, skriver Ritzau - kontrakter med arrangørerne gør nemlig fonden afhængig af arrangørernes vilje. Og det kan betyde at Bikubenfonden atter engang kan blive HCA Fondens redning.

Selv om enkelte arrangører har valgt at genforhandle deres kontrakt med HCA Fonden er der langt op til de 13 millioner kroner, det beløb som showet i Parken gav i underskud.. Og det kan betyde at fonden må spare i egne rækker, for eksempel i sekretariatet og udgifterne til reklame. 
-Jeg tror ikke, at H.C. Andersen-fonden kan klare situationen med besparelser på projekterne alene. Det vil blive et langt helvede med retssager fra arrangørernes side, og kan ingen være tjent med. Spørgsmålet er, om Bikubenfonden kan bære, at alt det, som er blevet forhandlet med fonden, kan blive sat over styr, siger Torben Weinreich, professor ved Center for Børnelitteratur, til Ritzau.