HCA fonden gav penge til mafiaboss

HCA Fonden 2005 bliver nu beskyldt for at have ydet en million kroner i støtte til en mafialedet sambaskole i Brasilien.

-


Imperatriz Leopoldinense på besøg i Odense i juli

HCA Fonden 2005 bliver nu beskyldt for at have ydet over en million kroner i støtte til en mafialedet sambaskole i Brasilien. Sambaskolen, der har fået penge til at lave et H.C. Andersen inspireret sambaoptog til karnevalet i Rio, bliver ledet af en fængselsdømt mafiaboss. Det skriver Politiken.

Sambaskolen Imperatriz Leopoldinense er i følge brasiliansk politi berygtet for sin tætte tilknytning til den illegale underverden i Rio. HCA Fonden 2005 har i alt ydet 1,1 mio. kr i støtte til skolen.

Sambaskolens ærespræsident hedder Luiz Pacheco \"Luizinho\" Drummond og han har tidligere afsonet seks års fængsel, og politiet efterforsker fortsat hans indblanding i blandt andet narkohandel, hvidvaskning af penge, ulovligt spil og sågar mord.

HCA 2005 Fondens generalsekretær, Lars Seeberg, har personligt selv været i Brasilien for at forberede samarbejde med sambaskolen. I følge Politiken havde Seeberg hørt rygter om sambaskolernes forbindelser til mafiaen.  Lars Seeberg vil nu bede om en forklaring fra den danske erhvervsmand, der stod bag aftalen med Imperatriz Leopoldinense.

- Jeg vidste at Louz Pacheco \"Luizinho\" Drummond, måske havde noget at gøre med det ude på sidelinjen, men vi har intet haft med ham at gøre. Vi har kun haft med den daglige leder af sambaskolen at gøre, sige Jens Olesen til avisen.

Lars Seeberg vil nu udbede sig en forklaring fra Jens Olesen.

En delegation af sambadansere fra Imperatriz Leopoldinense besøgte i juli i år Odense for at give en forsmag på deres sambadans. Med på besøget var også erhvervsmanden Jens Olesen, der normalt bor i Rio.

Oversigt

    Oversigt