I det fynske folks tjeneste

HCA uden 80-er rock

-

-

Odense, onsdag /ritzau/
Den Gamle By i Århus åbner en ny attraktion i købstadsmuseet - boliger fra H.C. Andersens ungdom i Odense. Og uden 80-er rock.

Købstadsmuseet Den Gamle By i Århus åbner på lørdag en ny attraktion, en genopførelse af Eilskous Boliger fra Odense. Det var i disse oprindelige bygninger, H.C. Andersen lærte kulturen og litteraturen at kende.
Den 35 meter lange og syv en halv meter brede bindingsværksbygning stammer fra 1767, opført af den rige Odense-købmand Eilskou. Bygningen blev revet ned i 1930-erne og med en plan om, at den skulle genopføres i museumsregi. Det skete ikke den gang, men er sket nu takket være bl.a. den A.P. Møllerske Støttefond.

Museumsdirektør Thomas Bloch Ravn er stolt over at kunne åbne den nye attraktion, ligesom der i pinsen åbnes en særudstilling med remedier fra H.C. Andersens eventyr-verden. - Vi viser tingene som de var. Der er hverken 80-er rock eller moderne teater. Og så er vi glade for, at det hele er betalt, siger Thomas Bloch Ravn, der har det godt med at tænke på, at når røgen har lagt sig efter alle H.C. Andersen-forestillinger i år, så vil Eilskous Boliger stadig stå i Den Gamle By.
/ritzau/