HCA-weekend var dyr for Odense Politi

H.C. Andersens 200-års fødselsdag kostede Odense Politi mere end 1000 overarbejdstimer - på bare en dag. Det store rykind af mennesker der ville fejre digteren krævede, at politiet var på gaden hele dagen med hele styrken. Dagen efter, sødag den 3. april, kunne betjentene heller ikke slappe af. En superligakamp mellem OB og FCK kostede lige 952 ekstra overarbejdstimer.

-

H.C. Andersens 200-års fødselsdag kostede Odense Politi mere end 1000 overarbejdstimer - på bare en dag. Det store rykind af mennesker der ville fejre digteren krævede, at Odenses 387 betjenete var på gaden hele dagen og der ud over havde Odense-betjentene fået hjælp fra alle politikredse på Fyn.

Dagen efter, sødag den 3. april, kunne betjentene heller ikke slappe af. En superligakamp mellem OB og FCK kostede lige 952 ekstra overarbejdstimer.

Vil betyde forringelser i det daglige politiarbejde
\"Vi kørte ud over det sædvanlige beredskab og det betyder at de ekstra timer vi ellers havde på kontoen nu er brugt\", siger vicepolitiinspektør Preben Henriksen til TV 2/Fyn.
Det betyder at Odense Politi i den kommende tid ikke har mulighed for at sætte ekstra resourser ind på de daglige arbejdsopgaver, som for eksempel trafikken, forklarer Preben Henriksen.

Hjemmeværnet brugte mere end 1000 arbejdstimer
Og havde det ikke været for det fynske hjemmeværn havde regnestykket set endnu værre ud. Politikompagni Odense leverede hele 1410 timer som hjælp til Odense Politi. Timer der altså var gratis arbejde.

Flere overarbejstimer på vej
Om mindre end en måned dukker endnu en krævende politidag op - nemlig 1. maj, hvor Odenses gader og parker traditionelt fyldes op af festglade mennesker. Og så skal politiet igen på gaden alle mand.

Oversigt

    Oversigt