Heartland om sikkerhed: - Alle kan føle sig trygge

Når den britisk-indiske forfatter Salman Rushdie kommer til Heartland Festival næste sommer vil sikkerheden være i fokus.

Det er ikke kun musik, man kan opleve til næste års Heartland Festival, for der vil også være en række samtaler mellem store kulturpersonligheder, og en af dem er forfatteren Salman Rushdie.

quote Yderligere detaljer omkring Salman Rushdies besøg kan jeg ikke komme ind på lige nu, men vi forventer bestemt ikke, at det er noget, der bliver generende for publikum

Janne Villadsen, udviklings- og kommunikationschef hos Heartland Festival 

Han kendt for bogen "De Sataniske Vers" fra 1988, der fremkaldte stor harme i dele af den muslimske verden, hvor bogen blev betragtet som blasfemisk. Derfor har forfatteren flere gange modtaget dødstrusler.

Om Heartland Festival øger sikkerheden under Salman Rushdies besøg, vil de ikke afsløre, men de garanterer, at alle kan føle sig trygge:

-  Yderligere detaljer omkring Salman Rushdies besøg kan jeg ikke komme ind på lige nu, men vi forventer bestemt ikke, at det er noget, der bliver generende for publikum, siger udviklings- og kommunikationschef hos Heartland Festival Janne Villadsen.

Vover at være kontroversielle

Salman Rushdie skal deltage i en såkaldt “Talk” sammen med en endnu ukendt debattør, og Heartland Festival er glade for, at forfatteren ønsker at deltage i snakken ved slottet:

- Vi har valgt at inkludere Salman Rushdie i vores program, fordi han er en person med en interessant baggrund. Vi vover også at præsentere stemmer, som kan være kontroversielle, men det er bestemt ikke det samme som at sige, at vores “Talks” ikke er kurateret med omtanke, siger Janne Villadsen.

Næste års Heartland Festival foregår fra den 31. maj til den 2. juni 2018.

Oversigt

    Oversigt