Hedt forårsvejr rammer landet i weekenden

Weekenden bliver varm og solrig, men ved kyster med pålandsvind er det for tidligt at finde bikinien frem.

Hvis du har planer om at tilbringe weekenden i haven eller har inviteret gæster til grillfest på terrassen, kan du godt glæde dig.

Varmt forårsvejr brager nemlig igennem i weekenden, hvor der flere steder i landet bliver over 20 grader og sol.

Det fortæller Ditte Falkenberg fra TV2's vejrcenter.

- Der bliver fuld blus på solen og flotte temperaturer hele weekenden. Inde i landet kan temperaturen sagtens kravle et stykke over 20 grader. Og i hele landet kommer der sol en stor del af tiden, siger hun.

Fredag bliver det tørt og solrigt, dog en overgang mere skyet i de nordlige egne. Vinden bliver svag til let fra syd og sydøst, og temperaturerne kommer op mellem 15 og 20 grader.

Lørdag vågner vi op til tørt og solrigt vejr med temperaturer op mellem 17 og 22 grader med en let til frisk vind fra sydøst og ved Bornholm op til hård vind. Søndag bliver ligeledes varm med 16 til 20 grader med frisk vind fra øst og sydøst.

Men trods de flotte varmegrader, er det er endnu for tidligt at tale om sommervejr. Temperaturerne rundt om i landet kommer nemlig til at variere meget, forklarer Ditte Falkenberg.

- Hvis man bor i kystnære områder med pålandsvind, kan man risikere kun at få 12 til 13 grader, siger hun og fortsætter:

- Derfor kan vi ikke kalde det sommervejr endnu. Det kræver simpelthen, at havene er varmet mere op, så temperaturerne bliver høje i hele landet.

Det varme og solrige forårsvejr kan ende brat i begyndelsen af næste uge. I hvert fald er der ifølge TV2's Vejrcenter udsigt til regn.

- Der er udsigt til lidt regn efter weekenden. Men lad os nu se. Det kan hurtigt ændre sig, siger Ditte Falkenberg.

Oversigt

    Oversigt