Heitmann: Regionerne har syltet psykiatri-milliarder

Venstres psykiatriordfører retter en skarp kritik af regionerne og undrer sig over, hvad de 2,2 milliarder kroner til psykiatrien er blevet brugt til.

Sagen fra Svendborg, hvor en 48-årig psykisk syg mand har erkendt sig skyldig i drabet på sin 74-årige far, er trist og tragisk. Det siger psykiatriordfører Jane Heitmann (V), der undrer sig over, hvordan et milliardbeløb til psykiatrien er blevet brugt.

- Det er en dybt ulykkelig historie. Fra politisk hold har vi lagt os i selen både for at sikre midler til ekstra sengepladser, men også til flere varmehænder, siger Jane Heitmann til TV 2/FYN.

Hun forklarer, at der er blevet sat 2,2 milliarder kroner af til psykiatrien, men hun har svært ved at se, hvad danskerne har fået for pengene. 

- Vi undrer os over, hvad der er blevet af pengene, fortsætter hun.

Dermed retter hun en skarp kritik af regionerne, der har ansvaret på området.

- Vi har svært ved at få øje på, at pengene er gået til flere senge og til flere varme hænder, så der har vi et detektivarbejde at gøre, og jeg er sikker på, at sundheds- og ældreministeren (Sophie Løhde fra Venstre, red.) er i dialog med regionerne i forhold til at få fulgt op på, hvor pengene er blevet af, siger Jane Heitmann, der ikke er tilfreds.  

- Man kan ikke være tilfreds, når man politisk prioriterer psykiatrien. Vi har et meget stærkt ønske om, at pengene skal gå til flere varme hænder og flere sengepladser. Det bekymrer mig, forklarer hun.

I 2014 fik psykiatrien tilført 2,2 milliarder kroner frem til 2018. Heraf skulle 200 millioner kroner i 2015 og 300 millioner kroner i 2016 gå til at udbygge kapaciteten i psykiatrien.

Sundhedsminister Sophie Løhde(V) vil gå i dialog med regionerne og finde ud af, hvordan man bedre kan løse udfordringerne på området.

Oversigt

    Oversigt