Helle Thorning bag brev om akutsygehus

Statsminister Helle Thorning-Schmidt, Soc.dem., er forfatter til afgørende passager i et omstridt brev til Region Syddanmark om akutfunktionen i Svendborg.

Fyns Amts Avis kan lørdag dokumentere, at det var statsministeren selv, der tilføjede et afsnit om, at bevillingen til et nyt supersygehus i Odense bliver beskåret, hvis regionen bevarer akutfunktionen i Svendborg.

Begraver akutfunktion i Svendborg

Netop truslen om at skære i bevillingen til sygehuset i Odense er årsagen til, at Region Syddanmark ikke kan fastholde sin oprindelige beslutning om at bevare akutfunktionen i Svendborg.

Statsministerens betingelse begraver dermed reelt den sydfynske akutfunktion - trods Helle Thorning-Schmidts løfte om det modsatte før valget.

Værdiløst løfte

Ifølge Elisabet Svane, politisk redaktør på Fyens Stiftstidende, understreger de nye oplysninger, at det socialdemokratiske valgløfte om at bevare akutfunktionen er værdiløst.

- Det kan arkiveres lodret, siger Elisabet Svane til Fyns Amts Avis.

Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra Helle Thorning-Schmidt, men Julie Skovsby (S), formand for Folketingets sundhedsvalg erkender, at netop spørgsmålet om OUH-bevillingen har afgørende betydning for akutfunktionen i Svendborg.

Oversigt

    Oversigt