Helle Thorning har et problem

TV 2's politiske redaktør mener, at Helle Thorning-Schmidt (S) har et problem, hvis ikke hun er blevet ordenligt klædt på inden sin optræden i folketingssalen.

En statsminister skal selvfølgelig altid fortælle sandheden, men en stats­minister skal ikke mindst fortælle sandheden, når hun står i Folketingssalen.

Sådan lyder det fra TV 2s politiske redaktør, Henrik Qvortrup, efter formanden for Regionsrådet i Region Syddanmark beskylder statsminister Helle Thorning-Schmidt for at tale usandt om akutfunktionen i Svendborg.

Det skriver nyhederne.tv2.dk.

Den usande udtalelse faldt ifølge Carl Holst under Folketingets spørgetime i Folketingssalen onsdag.

- Hvis ikke Helle Thorning-Schmidt før en så vigtigt optræden i Folketingssalen er klædt fuldstændig på at sit system, så har Helle Thorning-Schmidt et problem den vej rundt. Et eller andet er der gået galt, siger Henrik Qvortrup.

Der kan være flere grunde

Helle Thorning-Schmidt sagde i onsdagens spørgetime, at der i sagen om akutfunktionen på Svendborg Sygehus ikke er tale om løftebrud, når regeringen ikke længere støtter en bevarelse, fordi Regionsrådet selv har ændret mening i forhold til akutfunktionen.

- Når Helle Thorning-Schmidt i Folketinget siger, at vi tog en ny beslutning, efter hun havde sagt noget i januar, så er det dokumenterbart forkert, siger Carl Holst til TV 2.

Ifølge Carl Holst ændrede Regionsrådet mening i december 2010, mens Helle Thorning-Schmidt bakkede løfte fra by- og boligminister Carsten Hansen op i januar.

Henrik Qvortrup mener, at der kan være to grunde til, at Helle Thorning-Schmidt sagde, som hun gjorde.

Enten er hun blevet klædt dårligt på af sine embedsmænd, eller også har hun talt mod bedre vidende.

Videoen ovenfor er netop et klip fra onsdagens spørgetime i folketingssalen.

Oversigt

    Oversigt