I det fynske folks tjeneste

Henriksen stopper på landsholdet

Peter Henriksen forlader landsholdet

Målmand Peter Henriksen fra GOG Svendborg TGI stopper på herrelandsholdet i håndbold og er således ikke med, når der spilles VM i Kroatien i januar.

Træner Ulrik Wilbek har skudt sit varslede generationsskifte i gang på herrelandsholdet i håndbold.

Tirsdag kunne Dansk Håndbold Forbund således meddele, at den 36-årige målmand Peter Henriksen stopper på holdet og derfor ikke er en del af holdet frem mod VM i Kroatien i januar.

- Vi har i fællesskab besluttet, at der skal et generationsskifte til på landsholdets målmandspost, og derfor har Peter trukket sig, siger Ulrik Wilbek.

Peter Henriksen har spillet i alt 71 landskampe siden debuten i 1997. Selvom målmanden altså stopper på landsholdet, drosler han ikke sin aktive karriere ned, hvor han stadig er en vigtig brik på sit fynske klubhold, GOG Svendborg TGI.

- At give de unge chancen er det eneste rigtige i mine øjne, men skulle det vise sig ikke at være den optimale løsning eller skulle der opstå uforudsete problemer på kort sigt, vil jeg da langt fra være afvisende, hvis der skulle være brug for min indsats ved en senere lejlighed, udtaler Peter Henriksen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.