Elfærge igen forsinket: Hensyn til sikkerheden udsætter sejlads med Ellen

Endnu en forsinkelse rammer nu elfærgen, der skal sejle mellem Søby og Fynshav.

Ellen skulle efter de oprindelige planer have været sat i drift allerede i april 2017. Men projektet har været ramt af adskillige tekniske udfordringer, og nu er det hensynet til sikkerheden, der igen udskylder jomfrusejladsen.

- Sikkerhedshensyn kræver, at der ikke sammenkøres systemer, før de enkelte systemer er testet og synet hver for sig, hvilket har forlænget denne sidste fase inden idriftsættelse betydeligt, skriver elfærgeprojektet i en pressemeddelelse. 

I den sidste tidsplan skulle Ellen være overdraget til Ærø-færgerne midt i marts, men denne tidsfrist bliver nu skudt til 3. maj.

 

 

- Dette betyder, at ordinær drift sandsynligvis først kan startes med elfærgen i anden halvdel af juni måned 2019, hedder det i pressemeddelelsen. 

I følge pressemeddelelsen handler de nuværende problemer om, at der opstået problemer med test af færgens forskellige systemer. 

- Udfordringerne er ikke af teknisk karakter; men det har vist sig at være en mere kompleks og tidskrævende proces end forventet, skriver el-færgeprojektet.

 

 

Oprindeligt var test og sammenkørslen af systemer sat til ti uger, men denne process tager væsentligt længere tid end beregnet. 

Når Ærø-færgerne får overdraget Ellen, skal der bruges seks uger på træningssejlads. 

Den nye forsinkelse betyder, at Ærø-færgerne har lukket for alle bookninger af elfærgen indtil den nye forventede dato.

I perioden op til anden halvdel af juni vil Skjoldnæs besejle ruterne Søby-Faaborg og Søby-Fynshav som hidtil og efter eksisterende sejlplan. Der kan rettes henvendelse direkte til Ærø-færgerne ved spørgsmål om booking. 

 

Oversigt

    Oversigt