Her er DSB's nyeste plan: Surt og sødt til fynske pendlere

Der er ændringer på vej til de fynske togpendlere. Langeskov får endelig sit InterCity stop, mens rejsetiden for regionaltoget mellem Fyn og Jylland bliver længere.

Efter lang tids kamp standser InterCity-togene endelig på Langeskov Station. Det betyder, at Langeskov dermed får direkte tog hver time til landets største byer: København, Odense, Aarhus og Aalborg. 

Det fremgår af DSB's nye køreplan, som træder i kraft 11. december 2016. 

En anden ændring, som de morgenfriske fynboer kan glæde sig til, er en ny tidlig morgenafgang mellem Odense og Københavns Hovedbanegård. DSB indsætter nemlig et InterCity-tog, som kører fra Odense klokken 4.42 og ankommer i København klokken 6.27. 

Længere regional rejsetid

Den nye køreplan indeholder ikke kun positive ændringer. Rejsetiden for regionaltoget mellem Fredericia og Odense bliver nemlig øget med syv-ni minutter. Regionaltogene skal derfor holde tilbage for InterCity-togene, der overholder på vejen over Fyn. 

- Det er sådan, at vi kun kan prioritere inden for de rammer, som er udstukket af BaneDanmark. De havde altså tildelt godstogene nogle forud definerede tidspunkter, de skulle køre på. Så uden for de tidspunkter, skulle vi altså finde ud af, hvordan vi kunne få tilrettelagt togtrafikken bedst mulig. Det har vi været nødsaget til at ændre en lille smule for dem, der rejser med regionaltog mellem Fredericia og Odense, forklarer Tony Bispeskov, informationschef for DSB. 

I Odense skal pendlere, der ønsker at skifte til InterCity-tog til København, vente cirka 20 minutter. 

 

 
 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt