Her er frostvejret det rene svir

På markerne ved Ditlevsdal Bison Farm nyder 400 bisonokser vejret disse dage. Og sneen gør kun tilværelsen bedre.

Det kolde vejr er for alvor nået til Fyn, og med minusgraderne følger ofte også glatte veje, døde bilbatterier og dårligere humør. Men der er et sted på Fyn, hvor man er særligt glad for de lave temperaturer.
Bisonokserne her på Ditlevsdal Bison Farm i Morud nyder de lave temperaturer.

- Bisonoksen er jo født til de store klimaforskelle, som der kan være. Når det er koldest ovre på prærien, så kan de opleve minus 40-45 grader, og det klarer de fint, lyder det fra bisonfarmens ejer Niels Henrik Ove.

Det er den enormt tykke pels, som varmer om bisonoksen, når vinteren rammer. Faktisk kan bisonen slet ikke tåle at komme indenfor, fordi pelsen kan gøre den syg. Det oplevede Niels Henrik Ove selv.

- De eneste dyr, vi har oplevet være syge, var et par kalve, der fik lungebetændelse, fordi vi tog dem ind. Vi mente, vi lige ville tage os ekstra godt af dem, fordi de havde mistet deres mor, men selvom de er helt små, skal de simpelthen også være ude.

De sidste par dage har budt på blandet vejr, men Niels Henrik Ove kan se på flokkene på de forskellige marker, at de er meget mere tilfredse med vejret, som de har været de to sidste dage.

Og humøret hos bisonokserne bliver kun endnu bedre, hvis morgendagens prognoser om sne holder stik.

- Hvis der er sne, så bliver de simpelthen ligesom nogle store børn. De elsker at løbe rundt og lege i sneen, og bisonoksen har en helt speciel adfærd, når det er snevejr. Den løber rundt og sætter af på alle fire ben ad gangen. Så springer den simpelthen rundt i sneen og ruller i den.

Oversigt

    Oversigt