I det fynske folks tjeneste

Her er røverne fra Rosengårdcentret

01:40
00:04

En del af den store juleomsætning ligger i den blå sportstaske. En anden del i en hvid pose, som den forreste af de to røvere bærer

1 af 3

Det voldsomme røveri mod en pengetransport i Rosengårdcentret i Odense kort før jul er stadig ikke opklaret. Fyns Politi offentliggør nu videooptagelser af røveriet.

Politiet håber, at offentliggørelsen af de levende billeder af røverne vil føre til et gennembrud i sagen.

Politiet fortæller nu også, at deres efterforskning viser, at Føtex' parkeringskælder spillede en afgørende rolle i røveriet mandag den 16 december. Her parkerede røverne en motorcykel.

- Fra p-kælderen har de taget en personaleindgang til selve centret, fortæller efterforsker Carsten Arentoft Andersen fra Fyns Politi til TV 2/FYN.

Optagelser viser de to røvere, da de kommer ind på gangarealet bag butikkerne. Røverne er maskerede og de skjuler deres ansigter for overvågningskameraet.

Røverne går derefter ind i et lille lokale, hvor to ansatte fra et pengetransportfirma er ved at indsamle døgnboksposer med weekendens omsætning fra Rosensgårdcentrets butikker.

- De to ansatte bliver overfaldet og beordret til at udlevere kontanterne. Det er aggressivt og voldsomt i og med, at røverne truer de ansatte med pistoler, siger vicepolitikommissær Carsten Arentoft Andersen.

Vil ikke ud med beløbet

Røverne kom ind i Rosengårdscentret via p-kælderen ved Føtex

Derefter forlader de to røvere igen stedet. De mange poser med penge fra døgnboksen bærer den ene røver i en hvid pose, mens den anden har pengene i en stor blå sportstaske. I højre hånd har de begge de pistoler, som de truede de to ansatte med.

I parkeringskælderen kører de væk på motorcyklen. På parkeringspladsen på Tagtækkervej venter en tredje gerningsmand i en bordeaux-farvet bil, som de forsvinder i.

Røveriet forgik mandag efter en weekend med rekordstor juleomsætning for Rosengårdcentrets butikker.

- Vi har ikke endelig opgjort, hvor stort et beløb, der blev røvet. Og hvis vi havde, ville vi ikke fortælle det, siger Carsten Arentoft Andersen.

Hvis de nye billeder giver anledning til, at du har oplysninger, der kan være interessante for Fyns Politi, så kontakt dem på telefon 114.

Ved du noget? Så send os et tip