Se kortet: Her får fynboer hurtigere bredbånd

Så er der millioner på vej til fynboer, der kæmper med sløvt internet og sorte huller. 790 fynske husstande får del i Energistyrelsens bredbåndspulje.

Mange fynboer slås dagligt med dårlig netforbindelse, og tålmodigheden bliver for alvor testet, bare fordi man forsøger at sende en e-mail.

Men nu kan knap 800 boligejere rundt om på Fyn se frem til hurtigere bredbånd, når millionerne i regeringens bredbåndspulje bliver fordelt fredag. 

 

 

137 ansøgninger fra hele landet er blevet gennemgået. 91 ansøgninger er sluppet gennem nåleøjet og får del i de 110 millioner kroner, der er sat af i puljen til hurtigere bredbånd. 

På kortet kan du se, hvilke fynske områder der er blevet tildelt penge.
 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Langeland får resterne - og 79 ører
 

På Fyn får 790 fynske husstande til sammen lidt over 12,6 millioner kroner. Især Svendborg gør indhug i de fynske millioner, for her er der knap fem millioner kroner til ansøgerne i kommunen. 

Også Assens, Faaborg-Midtfyn, Odense, Nordfyn og Nyborg kan se frem til tilskud fra Bredbåndspuljen.

Langeland får som rosinen i pølseenden også penge - som det allersidste projekt på listen.

Projektet Helletofte-Emmerbølle får nemlig de penge, der var tilovers efter de andre 91 ansøgninger var blevet godkendt. Det langelandske projekt havde søgt om 1.037.800 kroner - men da der kun var 915.980,79 kroner tilbage i bredbåndspuljen, var det, hvad det kunne blive til.
 

Du kan selv tjekke din internethastighed her.

Penge til landområderne
 

I 2016 og 2017 endte 24 procent af midlerne i puljen i hovedstadsområdet, og det har mødt kritik fra blandt andet Landdistrikternes Fællesråd.

I år har nye kriterier fjernet stort set alle hovedstadskommunerne sammen med byzoner i Aarhus, Odense, Aalborg og Skanderborg.

Til gengæld har adresser i tyndt befolkede områder altså fået ekstra vægt i de kriterier, som pengene bliver fordelt ud fra.

 - Vi har lyttet til den kritik, som er kommet fra Landdistrikternes Fællesråd og andre, som tidligere har påpeget, at nogle af pengene gik til områder, hvor udfordringerne var mindre - nemlig i byområderne.

 - Derfor er det glædeligt, at over 98 procent af adresserne nu ligger i landzonen med denne fordeling af pengene, siger energi-, forsynings- og klimaminister  Lars Christian Lilleholt (V) til Ritzau. 

 

Fakta

 

Oversigt

    Oversigt