Her forventes de første fynske valgresultater

Drejø, Lyø og Avernakø er sandsynligvis klar med et resultat tidligt på aftenen.

Når valgstederne lukker tirsdag klokken 20, begynder optællingen af stemmer. Hvis der stadig er kø klokken 20, får de sidste i køen også lov at stemme.

Nogle steder tager det flere timer at tælle stemmerne sammen, men der er også afstemningssteder, der er hurtigt klar med et resultat.

På Fyn er der formentlig tale om Drejø, Lyø og Avernakø, der er blandt de mindste stemmeområder i hele landet.

Her kan man derfor forvente, at de første fynske valgresultater tikker ind, kort efter valgstederne lukker.

Kun 68 vælgere

Drejø er Fyns mindste stemmeområde. På den sydfynske ø, der er en del af Svendborg Kommune, er der kun 68 vælgere.

I Faaborg-Midtfyn Kommune er der yderligere to stemmeområder med færre end 100 vælgere. Det drejer sig om Lyø og Avernakø, der har henholdsvis 84 og 93 vælgere.

Omvendt vil de større kommuner, eksempelvis Odense og Svendborg, først have et resultat klar senere på aftenen og natten. Ved kommunalvalget i 2013 var resultatet for København det sidste i landet, der blev talt færdigt, og det skete først klokken 3.40.

Det kan tage dage eller uger at finde ud af, hvem der bliver borgmester i nogle få kommuner, men de fleste borgmesterposter plejer at blive fordelt i løbet af aftenen og natten. 

Du kan løbende følge på tv2fyn.dk, TV 2 og TV 2/Fyn Nyhedskanalen, hvor vi bringer valgresultater i løbet af aftenen og natten.

Oversigt

    Oversigt