Her hjælper de store de små sikkert i skole

Højby Skoles nye gåbusser drog af sted med en række nye elever: Som en almindelig bus, bare til fods

Fyn har i dag fået en ny og helt speciel busrute, og chaufførerne er også specielle, de er nemlig skolelever. Klokken halv otte i morges var den nye bus klar til afgang ved Svendborgvej i Højby ved Odense.

Den nye busrute er en såkaldt gåbus, hvor ældre elever hjælper de mindste sikkert i skole. Busserne er indført af Højby Skole, hvor elever fra og med 6. klasse følger deres yngre kammerater i skole efter en fast plan ligesom en almindelig bus.

Ti elever fra 6., 7. og 8. klasse på Højby Skole skal nu uddannes til gåbuschauffører og følge deres yngre kammerater sikkert til skole.

Gåbusserne kan sammenlignes med almindelige busser, der følger en fast køreplan. Forskellen er blot, at transporten sker til fods, og chaufførerne er elever fra de ældste klasser.

Dansk Skoleidræt og TrygFonden står bag projektet med gå-busserne.

Tirsdag den 9. februar skal de 10 elever på et kursus, hvor de uddannes til Gåbus-chauffører. På kurset lærer de, hvordan de via en fastlagt rute med indlagte stoppesteder fører en gruppe af yngre elever sikkert frem til skole. Chaufførerne lærer også, hvordan de med en app registrerer, hver gang et barn stiger på "bussen", og når den er fremme ved skolen.

På den måde får forældrene automatisk besked, så de ved, at barnet er kommet godt afsted og er nået sikkert frem.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt