Se kortet: Her kan du blive testet og vaccineret på Fyn

Fra 1. oktober kan millioner af danskere igen få vaccinen mod coronavirus. Se, hvor du kan blive testet og vaccineret på Fyn.

Til efteråret skal 2,5 millioner danskere tilbydes vaccination mod coronavirus.

1. oktober skal danskere over 50 år tilbydes, hvad der for de fleste bliver et fjerde stik mod virussen, der kom til Danmark i foråret 2020.

Plejehjemsbeboere og sårbare bliver tilbudt endnu et vaccinestik fra 15. september, mens særligt udsatte grupper allerede får tilbuddet om revaccination fra næste uge.

Det kom frem på et pressemøde i Statsministeriet onsdag formiddag, efter antallet af coronasmittede de seneste uger er steget.

To fynske teststeder

På Fyn har Region Syddanmark to testcentre. I Odense kan du blive testet på Billedskærervej. Du skal bestille tid, før du kan blive testet.

I Svendborg kan du blive testet på Norgesvej. Her kræver det også tidsbestilling.

På testcentrene foretager man den såkaldte pcr-test, der ifølge de danske sundhedsmyndigheder er meget præcis. Du kan bestille tid på coronaprover.dk. Husk mundbind, når du skal testes.

Bliv vaccineret på apoteket

På Fyn er der langt flere steder, hvor det er muligt at blive vaccineret mod coronavirus. Region Syddanmark har to vaccinationscentre i Odense - på Athenevænget og i Vollsmose. Der ligger også vaccinationscentre i Svendborg og i Rudkøbing. Du kan se åbningstider på dit lokale testcenter her.

En række fynske apotekter tilbyder også vaccinen. I Odense drejer det sig om Sct. Hans Apotek og Bellinge Apotek, men som det fremgår af kortet, er det også muligt på apoteker i Bogense, Nyborg, Faaborg og Rudkøbing.

Derudover er det muligt at blive vaccineret hos din egen læge. Kontakt din egen læge, og hvis de ikke tilbyder vaccinen, kan de henvise dig til en anden læge, der gør.

Satser på pcr-test

Tilbuddet om vaccination mod coronavirus kommer ifølge statsminister Mette Frederiksen (S), fordi vaccinerne skal være et værktøj til at undgå at dele af samfundet må lukke ned igen, som det skete flere gange under coronapandemien.

På onsdagens pressemøde kom det frem, at regeringen satser på pcr-test frem for lyntest, som under pandemien var en udbredt mulighed.

- Vi vil hurtigt kunne skalere op og udføre 200.000 daglige pcr-test, hvis det bliver nødvendigt, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Derfor er forventningen ikke, at der igen dukker en masse lyntestcentre op i efteråret.

Selv om millioner af danskere igen skal vaccineres mod coronavirus, er der dog ikke grund til bekymring lige nu, vurderer Statens Serum Instituts direktør, Henrik Ullum.