Herning slagter Odense og åbner DM-finale

Herning vandt en storsejr på 8-1 på udebane over Odense og har dermed atter bragt spænding ind i DM-finalen.

Odenses ishockeyherrer havde ikke tabt en eneste kamp i slutspillet. Og i finaleserien mod Herning havde Odense vundet de to første kampe og førte dermed 2-0 i bedst ud af syv-serien.

Men i den tredje finalekamp i Odense bragte Herning atter spænding ind i kampen om DM-guldet. Herning vandt en overraskende stor sejr på hele 8-1 har reduceret til 1-2 i kampe.

Og måske endnu vigtigere har sejrens størrelse bragt fornyet tro ind i Herning-spillernes guldambitioner.

Det begyndte dog skidt for Herning, som kom bagud 0-1 allerede efter 21 sekunder i første periode efter en Odense-scoring af Michael Eskesen.

Herning svarede dog igen med tre scoringer i samme periode. Jason Walters udlignede efter to minutters spil, og Thomas Spelling og Anders Poulsen sørgede for en 3-1-føring efter de første 20 minutter.

I anden periode var det Hernings tur til at chokstarte, da Tomi Mustonen bragte udeholdet på 4-1 foran de forbløffede 3280 tilskuere. Patrick Björkstrand øgede til 5-1 inden tredje periode.

Kampen var reelt afgjort, og Odense virkede opgivende, så Herning-spillerne fik lov til at gøre, hvad der passede dem.

Morten Lie, Mathias Pedersen og Bjørn Østergaard hamrede yderligere tre mål ind bag hjemmeholdets modløse spillere.

Herning har med sejren mulighed for at udligne til 2-2 i kampe, hvis holdet vinder på hjemmebane over Odense i den næste finalekamp. Den spilles lørdag aften.