Herregårde samler lokalsamfundet

To fynske herregårde byder velkommen med motionsløb, historieformidling og festival for at skabe liv og aktivitet i lokalsamfundet.

Det er Lundsgaard Gods i Kerteminde og Kærsgaard Gods i Brenderup, der har fået støtte til tiltag og arrangementer, der skal puste liv i de historiske rammer.

Ejerne af  de to gods byder borgerne indenfor til en lang række aktiviteter for både børn og voksne.

På Lundsgaard Gods arrangerer man blandt andet Lundsgaard Løbet i 2016, der er et motionsløb, som skal få borgernes puls og øjne op for herregårdens mange aktiviteter og oplevelser. Og på Kærsgaard Gods skal en Morten Korch Festival festival lokke lokalsamfundet til.

Det bliver ført ud i livet med støtte fra Byd Indenfor,  der er et initiativ i Realdanias kampagne - Fremtidens Herregård.

- Historisk har herregårdene været tæt knyttet til deres lokalsamfund og mange steder arbejdes hårdt på at genskabe denne forbindelse fx gennem arrangementer og andre midlertidige tiltag. Det er godt for lokalsamfundet, som får adgang  til helt særlige oplevelser, og det er godt for herregårdene, der får chancen for at bringe den unikke kultur- og bygningsarv i spil på nye måder, siger Christian Andersen, der er programchef fra Realdania. 

Formålet med initiativet Byd Indenfor er at vise, hvordan herregårde kan skabe nyt liv i herregårdenes bygninger og kulturmiljøer og gennem enkle tiltag byde lokalsamfundet indenfor.

Realdania har i 2014 støttet 24 herregårde og deres samarbejdspartnere i at skabe midlertidige tiltag og arrangementer. 

 

Oversigt

    Oversigt