I det fynske folks tjeneste

Herregårde vil genindtage deres position i samfundet

Herregården Broløkke på Sydlangeland bliver nu renoveret for 65 millioner kroner. Det er første skridt i forsøget på at få de danske herregårde til igen at være dynamoer på landet.

Broløkke Gods får plads til 100 overnattende gæster.

Fonden Realdania skyder nu 21 millioner kroner i projektet med at omdanne den forfaldne herregård Broløkke til et nyt ferie- og oplevelsescenter.

Revitaliseringen af Broløkke skal som et demonstrationsprojekt ses som en forløber for Realdanias kampagne "Fremtidens Herregård". Kampagnen skal i samarbejde med herregårdsejerne udvikle bud på, hvordan de danske herregårde kan genindtage deres vigtige position i samfundet.

Skal bevare kulturarven

Det overordnede mål er at sikre, at herregårdenes bygningsarv og kulturmiljø bevares for fremtiden, samtidig med at der skabes arbejdspladser lokalt.

- Nils Palmqvist investere selv meget i projektet, og så har vi forelsket os i hans ide. Derudover er hans personlige drive er helt unikt, og det er derfor Realdania går ind i projektet. At han er så engageret giver en garanti for det vil lykkedes, siger projektleder hos Realdania, Erik Rykind-Blarke.

Plads til 100 gæster

Når projektet efter planen står færdigt om syv år, er Broløkke totalt renoveret med plads til over 100 overnattende gæster, men allerede nu er man så langt, at der er plads til store arrangementer i hovedbygningen.

Ud over Realdanias 21 millioner kroner, får Broløkkes ejer Niels Palmqvist også 4 millioner kroner i støtte til ombygningen fra Kulturarvstyrelsen.

Læs mere på realdanias hjemmeside