Hiphop-skole i Svendborg lærer børn at formidle med flow

I denne uge er der blevet undervist i rap, beats, graffiti og breakdance ved Svendborg Bibliotek. Arrangørerne håber, at hiphop-skolen giver deltagerne nye redskaber til at formidle.

Spraydåser og bagpartier rystes, mens svedige rim remses op for tændte mikrofoner.

I denne uge har Svendborg Bibliotek budt på en alternativ sommerskole for børn og unge.

Matematikbøgerne er pakket væk og danskstilene er kasseret.

Til gengæld er deltagerne blevet undervist i hiphop-kulturens mange aspekter. Det fortæller Svendborg Biblioteks børnekulturkonsulent, Lis Vestergaard Mikkelsen.

- Biblioteket er fyldt med fortællinger, og i hiphop-genren er der masser af fortællinger i dansen, graffitien og sangene. Så det støtter vi selvfølgelig op om, forklarer Lis Vestergaard Mikkelsen.

Hiphop-skolen er blevet til i samarbejde med Hiphop Værftet og håbet er, at de deltagende børn og unge lærer nye redskaber til at fortælle og formidle.

Fortællinger gennem dans

En af de deltagende børn er Ida Louise Hansen fra Svendborg. I løbet af hiphop-skolen har hun lært at fortælle historier gennem dans.

- Man skal udtrykke sig rigtig meget, når man danser, forklarer hun.

- Jeg har for eksempel lært at fortælle om, hvad jeg har lavet i løbet af dagen.

En af de instruktører, der underviser i dans, er Jonathan Lindblom Tjellesen fra dansegruppen Dangerous EffectX i Svendborg.

- Når vi tager et nummer og danser til det, så bryder vi det op og kigger på, hvad der egentlig bliver sagt i nummeret. Hvordan kan vi tolke det, der bliver sagt i en retning, vi gerne vil have, når vi danser?

Sommerskolen i hiphop blev afsluttet torsdag. Her lavede deltagerne små opvisninger og viste deres færdige musik frem på biblioteket i Svendborg.

SE INDSLAG: TV 2/FYN var i hiphop-skole i Svendborg.

Skoleelever bytter matematikbøgerne ud med rap og dans i Svendborg.

Oversigt

    Oversigt