I det fynske folks tjeneste

Historisk guldtriumf for banelandsholdet

Fynske Casper Jørgensen og Alex Rasmussen (i baggrunden) jubler sammen med holdkammeraterne

Australien kunne intet stille op mod det danske banelandshold med to fynske ryttere, der fredag vandt den første VM-titel til Danmark nogensinde i fire kilometer holdforfølgelsesløb.

Det danske banelandshold i fire kilometer holdforfølgelsesløb gjorde det endelig. Efter sølv ved VM og OL i 2008 sikrede Casper Jørgensen, Jens-Erik Madsen, Alex Rasmussen og Michael Færk Christensen i dag Danmark det første guld nogensinde ved VM på bane med en finalesejr over Australien.

Danskerne trak hurtigt fra de australske modstandere på banen i polske Pruszkow og klokkede ind i tiden 3.58.246 minutter, hvilket var godt halvandet sekund hurtigere end tiden i fredagens kvalifikationen. Her tilbagelagde danskerne de 16 omgange i 3.59.892 minutter med Michael Mørkøv som en del af kvartetten i stedet for Michael Færk Christensen. Tempoet i finalen var så højt, at Jens-Erik Madsen måtte slippe undervejs.

Danmark har nu vundet to medaljer ved VM-stævnet, efter at Daniel Kreutzfeldt onsdag vandt sølv i pointløbet. Mens det aldrig tidligere er blevet til VM-guld til Danmark i holdforfølgelsesløbet, så lykkedes det i 1968 at vinde OL-guld efter en finalesejr over det daværende Vesttyskland.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.