Historisk navneskift i OB: Tribune hylder legendarisk træner

Torsdag fik endetribunen på Odense Stadion et nyt navn. Den er blevet opkaldt efter en helt særlig fynbo.

Hele OB-familien var samlet - frivillige, spillere, sonsorere og OB-ambasadører - da OBs spillertrop torsdag blev præsenteret på Odense stadion. 

Men hvad der lignede en helt almindelig fan-dag på Odense Stadion, udviklede sig pludselig til en hyldestdag. 

Odense Boldklub kunne nemlig afsløre, at den ene endetribune bliver opkaldt efter den legendariske fodboldtræner, Richard Møller Nielsen. 

- Vi vil gerne hylde den største træner og personlighed i OBs historie ved at opkalde tribunen efter ham, siger Jack Jørgensen, der er kommerciel chef i Odense Sport og Event. 

Til stor glæde for den afdøde fodboldtræners familie: 

- Jeg er overvældet og beæret. OB har været helt utrolige med forskellige ting omkring min far siden han døde, og han ville have været så stolt, hvis han havde set tribunen blive åbnet. Jeg er dog sikker på, at han holder øje med det deroppe, for han var jo rigtig OB’er hele sit liv, siger Tommy Møller Nielsen i en pressemeddelelse. 

Historisk navneændring

Det er første gang i historien, at en dansk fodboldklub opkalder en tribune efter en tidligere træner eller spiller. Den hedder nu Richard Møller Nielsen Tribunen. 

Fyens Stiftstidende har indtil nu sponsoreret tribunen og kaldt den Stiften Tribunen. Men det giver avisen afkald på, for at lade Richard Møller Nielsens navn stå. Det betyder dog ikke, at Fyens Stiftstidende er ude af samarbejdet:

- Vi har forlænget partnerskabet med JyskFynske Medier med tre år mere. Og så har vi i samarbejde valgt, at tribunen skal skifte navn, så den går tilbage til klubben. Nu skal vi prøve at gå nye veje, forklarer Jack Jørgensen. 

quote Jeg er dog sikker på, at han holder øje med det deroppe, for han var jo rigtig OB’er hele sit liv.

Tommy Møller Nielsen

I år kan Odense Boldklub fejre 130 års fødselsdag, og det skal sammen med navneændringen på tribunen, være med til at trække klubben tilbage til rødderne. 

En stor personlighed 

I de 130 år, OB har eksisteret, har Richard Møller Nielsen fyldt en hel del. 

I mere end 25 år af sit liv var Richard Møller Nielsen en aktiv og væsentlig del af OB. Han var OB'er ind i hjertet, og så var han manden bag to af OBs danmarksmesterskaber i 1977 og 1982.

Som ganske ung måtte han stille fodboldstøvlerne på hylden efter en korsbåndsskade. Men så blev han serie 2-træner i Brobyværk i 1963. 

Siden var han tilknyttet Odense-klubben i flere år, dog afbrudt af nogle år i Esbjerg. Med sin vindermentalitet og hårde træningskultur fik han flere gange OB til tops i den danske liga.

Nu skal Ricard Møller Nielsen Tribunen gøre mestertræneren til et symbol på den klub, der var med til at forme ham som træner. Og samtidig kan klubben hylde den træner, der har været med til at forme klubben.

Richard Møller Nielsen gik bort i 2014.

Richard Møller Nielsen

Oversigt

    Oversigt